Guide to Japan-born Inventory Freshness Control for managers
published on March 24, 2017 through Gentosha

Chapter 1:  Why the tighter Inventory control and Inventory  

                    freshness control is required now?

Chapter 2:  Cash management

Chapter 3:  Inventory from the viewpoints of financial statements

Chapter 4:  Inventory from the viewpoints of integrated demand  

                   and supply chain

Chapter 5:  The effective KPIs for operational improvement

Chapter 6:  Inventory Dollar control

Chapter 7: The future of Inventory management

Chapter 8: Strengthening operations towards the mitigation of

                   accounting fraud risks
Chapter 9: The effective system and its usage for Freshness Control
                   and mitigation of
 accounting fraud risks

 

経営者のための在庫「鮮度管理」のススメ

幻冬舎

2016年10月28日出版

 

第一章 なぜ今、在庫管理、鮮度管理の強化が求められているのか?

第二章 キャッシュ・マネジメント

第三章  財務視点から見た在庫

第四章  統合デマンド・サプライチェーンから見た在庫管理

第五章  オペレーション改善の為の効果的な経営手法及び管理指標

第六章 在庫総枠管理 (Dollar Control)

第七章  在庫管理の将来(The future of Inventory management

第八章 不正会計リスク軽減に向けた現場力強化

 

第九章 鮮度管理及び不正会計リスク軽減に効果的なシステムとその活用